вівторок, 12 травня 2020 р.


Вплив випромінювання Wi-Fi на здоров'я людини
Дорогі користувачі! Нові технології змінили світ і розширили наші можливості для комунікації, роботи, розваг і практично будь-якої речі, яку ми тільки можемо собі уявити. Зокрема, дуже важливу роль в нашому житті відіграє безпровідниковий Інтернет, який надає нам доступ до безлічі корисних інструментів. Wi-fi став незамінною річчю в наших будинках, на роботі, в освітніх установах і інших місцях, де важливо підтримувати зв’язок з навколишнім світом. На жаль, у безпровідникового Інтернету є деякі недоліки, про які не знає більшість людей. Отож, до Вашої уваги Web-бібліографічна довідка, про вплив Wi-fi променів на організм людини.

         Багато експертів називають Wi-fi «німим воpогом». Їхній головний аргумент на захист цієї точки зору грунтується на тому, що wi-fi роутер виробляє рaдіацію.
Існує кілька напрямків негативного впливу Wi-Fi на наш організм, стверджують вчені
Підвищує рівень окисного стресу
І ще одне дослідження в 2016 році в тому ж самому журналі прийшло до висновку про те, що тривалий електромагнітний вплив, до якого розряду відноситься і Wi-Fi-роутер, викликає підвищений рівень реактивних кисневих субстанцій і зниження антиоксидантного захисту організму. Це може призводити до окисних пошкоджень мозку і печінки.
Порушує розвиток нирок у плода
У 2004 році журнал Bioelectromagnetics опублікував дослідження, яке показало, що під впливом Wi-Fi у новонароджених щурів відзначається затримка з розвитком нирок.
Викликає безсоння
Цілком можливо, що ваша безсоння не є результатом робочого стресу, а виникає з-за впливу Wi-Fi. У 2013 році вчені з'ясували, що Wi-Fi хвилі негативно впливають на мозок у стані сну щурів. Зокрема, вони порушували зміну фаз сну. Можливо, саме з-за цього багато люди вимикають роутер по ночах.
Викликає рак
Постійний вплив електромагнітних полів являє загрозу в плані розвитку раку. Ще в 1979 році дослідники довели, що померли від раку діти жили в будинках, які отримували більш потужний вплив електромагнітних полів, порівняно з іншими помешканнями.
Як можна знизити негативний ефект від використання wi-fi роутера?
·        Відключати роутер на ніч або коли його ніхто не використовує.
·        Якщо роутер знаходиться на кухні або в спальні, спробуй перемістити його в менш відвідуване місце.
·        Задумайся про проведення кабельної мережі, навіть телефонної. Безпровідниковий мобільний Інтернет набагато комфортніший, але ефект від радіації завдає нашому здоров’ю багато шкоди.
·        Використовуй мобільні телефони і комп’ютери тільки в певний час. Не тримай їх у своїй кімнаті.
·        Більше часу проводь на свіжому повітрі, виконуй фізичні вправи і читай книги на папері, в не в цифровому форматі.

Кожен з нас може скоротити вплив шкідливих технологій на свій оpганізм і оpганізм близьких людей. Ми повинні бути відповідальними і обережними користувачами нових технологій для власної безпеки. Пам’ятайте, що хоча безпровідниковий Інтернет дуже зручний, він може бути небезпечний для нашого здоров’я!
Web-бібліографічний список

Вплив електромагнітних полів (мобільні телефони, Wi-Fi мережі) на здоров’я людини [Електронний ресурс]. – Режим доступу :
https://www.bsmu.edu.ua/blog/1930-vplyv-electromagnitnyh-poliv/


 Глазурін О. І.
   Електромагнітні коливання та хвилі. Профільний рівень[Текст] / О. І. Глазурін. – Харків : Основа, 2013. – 90 с.


Укладач бібліограф Софія Кіх

Немає коментарів:

Дописати коментар